Canvieu-li el nom als Premis Blocs Catalunya 2009

Premis blocs CatalunyaEstava navegant per la web de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) quan he vist una noticia sobre un event anomenat “Premis Blocs Catalunya”, i es clar, dit així sona molt bonic, tant que fins i tot he decidit accedir-hi a la noticia per obtenir-ne més informació.

Ja m’ho estava jo imaginant, ja m’ho veia venir, però tot i així he volgut donar-li una oportunitat a la iniciativa i he començat a llegir. Primer paràgraf, primera bufetada:

Els Premis Blocs Catalunya són una iniciativa que va néixer l’any 2008 amb l’objectiu de donar valor a la feina que es porta a terme a la xarxa per mitjà de la llengua i la cultura catalana, i molt especialment als blogs.

Clar, perquè tothom sap que a Catalunya no som bilingües, i que si donem premis a blocs catalans ho hem de fer a aquells que estiguin escrits en català, al cap i a la fi, si el bloc l’escriu algú nascut, crescut i educat a Catalunya, com per exemple, um… ah! jo mateix!, no es pot considerar que sigui un Bloc català ja que jo no sóc… no espera, sóc o no sóc català?

I ara com podré dormir aquesta nit? Ja no sé si sóc català o potser només soc un castellà catalanòfob que va tenir la desgracia de néixer a Catalunya. O potser no es meu el problema i existeix una mena de estúpida corrent antiespanyolista que no considera català ni part de la cultura catalana res que sigui escrit en espanyol.

Doncs tinc que dir una cosa al respecte de tot això, i es que jo també sóc català, i parlo en castellà, i la meva cultura, com a català que sóc forma part de la cultura de Catalunya, o dit d’una altra manera pels qui es congratulen de ser molt cosmopolites: si som bilingües, el castellà forma part de la nostra cultura.

Es estúpid continuar negant-ho, es estúpid continuar rebutjant tot el que vingui de la resta d’Espanya, i encara es més estúpid que si venen de fora (anglesos, francesos, alemanys, …) els rebem amb els braços oberts però si venen de la resta d’Espanya se’ls tracti d’aquesta manera.

Es hora ja de parlar de castellanofòbia?

PD: Me he inscrito sólo para ver si entran y leen esto, a lo cual, me gustaría que me dijeran lo que piensan…

2 thoughts on “Canvieu-li el nom als Premis Blocs Catalunya 2009”

  1. Y más de lo mismo. Tienes toda la razón del mundo.Hablamos del respeto a las culturas, cuando todavia no hay un respeto dentro de nuestra cultura.Me considero catalana, mis hijas SON catalanas, mi marido ES catalan(es más nació en una ambulancia junto a la fuente de Canaletes)me comunico perfectamente en catalan,pero mis sentimientos son en castellano y por eso son muchas las veces que me hacen sentir desplazada…
    Sería interesante que se valorase la opinión, no el idioma en el que esté escrito…

Comments are closed.