El teu propi domini .cat per tan sols… 30 euracos!!

Punt catEs curiós veure com un domini .com que es el més popular, té més impacte, dona més tràfic y va ser creat com del tipus comercial (per això lo de .com -> .commerce) només et costarà 7 euros sense IVA, un domini .es et costarà fins i tot menys, uns 5 euros sense IVA, i un extraordinari, patriòtic i catalanista .cat et costarà… 30 eurocollejas l’any.

Sí, per que ho hem de reconèixer, ser català es car, d’això es queixen molt els catalans sempre, que aquí paguem més impostos, i a mes alguns insinuen que deu ser culpa de Madrid, igual que deu ser culpa de Madrid que aquí un domini et costi tant com 6 dominis .es junts.

El govern de Zapatero, sí, sí, el de Madrid, sí, exacte, el d’aquells que tenen la culpa de totes les nostres desgracies, va decidir al 2005 rebaixar el cost dels dominis .es dels 98 euros que et costava llavors fins als 5 euros actuals.

El resultat va ser milers i milers de dominis .es per tot arreu, i tot i que el .com encara té molta més força y segueix sent el prioritari, no es tan estrany trobar-se un .es aquí o allà. Fins i tot et diré més, es bastant possible que el govern espanyol recapti més calers pels centenars de milers de dominis .es registrats, que no pas el de Catalunya pels pocs .cat a 30 euros que deuen haver.

Però tranquils, que ser patriota bé s’ho val coi. I segurament es per això que si tu decideixes muntar una pàgina en català, per als catalans i insensatament se t’acudeix l’esbojarrada idea de posar un domini .cat en comptes del famós, popular i més recomanable .com et clavaran 30 euros, que deu ser com una manera de mesurar el teu nivell de patriotisme, si ets molt patriota ho pagaràs, per tant t’ho mereixes, i si no ets l’ho suficientment patriota doncs no toquis els ous comprant allò que no valores suficient.

La idea sembla fins i tot intel·ligent: que tens un domini .cat? Ets un bon catalá. Que consideres que no t’ho pots permetre? Ets un gamerús i un pobre, fora d’aquí! Clar que si son capaços de gastar-se milions d’euros en defensar, propagar i estendre la cultura catalana per arreu del món, no sembla tan intel·ligent impedir que hi hagi dominis .cat per tot arreu. Creuen que un blogger, per exemple, pagarà això per posar .cat al seu domini? Però si la majoria no tenen ni domini propi…

5 thoughts on “El teu propi domini .cat per tan sols… 30 euracos!!”

  1. Patètic. Pagar molt més per tenir 3 lletretes. Hi ha moltes alternatives al .es que són molt barates. A veure si ara la culpa de que el .cat sigui més car la té el Zapatero. suposo que també té la culpa de que paguem les autopistes, aquí no pinta res la Caixa ni la classe política catalana.
    Hi ha moltes maneres de lluitar per la identitat d’un poble. em fa molta pena que només es limiti a posar un burro al cotxe i tenir un .cat.

Comments are closed.